Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сириус" изпусна призово класиране

Отборът на "Сириус" от Враца регистрира най-доброто си класиране в западната лига по бридж за тази година в 6-ия турнир от състезанието, който се проведе в Почивно-оздравителния комплекс на АЕЦ "Козлодуй" във Врачанския балкан. Домакин на надпреварата беше именно тимът от атомната ни столица.

Врачанският отбор се класира на пето място, като в последните кръгове изпусна възможността да се нареди и сред призьорите. В последния момент тимът бе изпреварен от "Велбъжд" (Кюстендил) с 1 точка. Другият отбор от областта- АЕЦ "Козлодуй", засега не успява да се адаптира в лигата и е в ролята на аутсайдер. В този кръг отборът се представи сравнително по-удачно и се нареди на осмо място с 3 победи и 4 загуби.

Победител в 6-ия турнир е "Каро", следван от столичните "Кинг ъф Клъбс" (София) и "Скай" с еднакъв актив, но с по-добри показатели за "кралете". Четвърти е "Велбъжд", пети "Сириус", следват "Струма" (Перник), "Найтингейл" (Плевен), АЕЦ "Козлодуй", "Перник-Златица" и "Камата" (София). Два кръга преди края, отборът от Червен бряг излезе начело и в генералното класиране с 49 точки, колкото има и "Кинг ъф Клъбс", "Струма" е трети- с 48 точки, "Найтингейл" е с 45, а "Велбъжд" с 44 точки. "Сириус" и АЕЦ "Козлодуй" заемат последните две места- съответно с 19 и 11 точки.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна