Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помощник-треньор ще води "Ботев" Враца срещу "Добруджа" днес

Наставникът на футболния "Ботев" /Враца/ Ясен Петров призна с тъга, че наказанието след мача в Разлог е първата му подобна санкция във футбола изобщо. Нито като футболист, нито като треньор "Пловдивския Джанини", както го наричаха в миналото феновете не е бил гонен от мач.

"Съжалявам за нещата, които се случиха в Разлог. Аз няма да се връщам повече на тях. Хората, които ме познават, знаят, че не съм злобен и агресивен. То и това наказание е за това, че съм пристъпил линията, а не за някакви стълкновения, но вече всичко е в миналото", коментира скандалния мач в Разлог Ясен Петров, при който той беше изгонен несправедливо от терена, след като наставникът на домакините от "Пирин" Иван Стойчев го нападна и му удари шамар.

 

По повод заплахите на дежурния делегат в Разлог, че, ако врачани подадат жалба, ще ги настигне възмездие от останалите съдии, Ясен Петров заяви:
"Аз мисля, че българските рефери са добри и могат да се справят с всеки мач, стига да искат. Нямам претенции към нито един съдия от досегашните срещи /с изключение на мача в Разлог/, че ни е ощетил. Затова вярвам, че нашите футболни арбитри могат да ръководят обективно футболните мачове от първенството".

Ясен Петров допълни, че в Разлог е видял другото лице на професионалния футбол в България:

"За първи път ми се наложи да правя разбор в автобуса. За първи път стигнах пеша до стадиона и изобщо всички събития там ми бяха за първи път. Надявам се и да е било за последно!", допълни Ясен Петров.

Заради наказанието от 1 мач, той ще гледа от трибуните следващия мач на "Ботев", който е днес.

Софийският съдия Калин Людмилов получи наряд да ръководи първия мач от 5-ия кръг на "Б" футболна група между "Ботев" и "Добруджа". Помощници на Людмилов ще бъдат съгражданите му от столицата Милев и Владимиров.

4 лева струват билетите за двубоя днес. Гостите от Добрич са на трета позиция във временното класиране с актив от 7 точки, а домакините заемат седма позиция с 5 пункта. Преди седмица "Добруджа" победи с минималното 1:0 "Монтана", а "Ботев" регистрира първо поражение в кампанията, отстъпвайки при гостуването си на "Пирин" /Разлог/ с 1:2 в мач със скандално съдийство.

Врачани гонят първата си домакинска победа този сезон, като досега имат две равенства пред собствената си публика.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна