Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Добруджа" изпусна трагичен "Ботев" насред Враца

"Добруджа" си тръгна с точка от Враца, но може да съжалява, че изпусна още два пункта при гостуването си на "Ботев" в ранния мач от 5-ия кръг на "Б" футболна група. Гостите изтърваха 5-6 чисти положения, а домакините могат да бъдат щастливи, че измъкнаха равния пред около 1 000 верни зрители в петъчния следобед.

Мачът започна обещаващо. Още в 15-та мин. юношата Юлиян Ненов вкара прекрасен гол за "Ботев", след като наказа грешка на вратаря на гостите Конов. Добричлии отвърнаха с опасни слизания, като в 30-та мин. тяхно попадение беше отметнено поради засада. В 43-та мин. пък Тодор Чаворски би покрай вратата.

"Ботев" тръгна да решава мача с втори гол след почивката, залагайки на смените на Какалов и Мечев. В 57-та мин. Какалов спринтира 40 метра, преди да стреля към долния ляв ъгъл, но Конов улови. Оттук до края на мача гостите взеха инициативата и създадоха много главоболия на вратаря Веселин Цветковски и защитниците пред него.

В 60-та мин. Петков би от упор, но топката срещна тялото на Байрев. В 64-та мин. Христозов беше оставен сам пред вратата, но ударът му с глава излезе в аут. Логичното обаче стана в 80-та мин., когато резервата Ивайло Лазаров врътна топката технично до долния десен ъгъл на Цветковски за 1:1.

До края и двата отбора се хвърлиха в атака, но не сполучиха. В 88-та мин. Андонов се пребори с трима защитници на "Ботев", но ударът му беше избит в корнер. В добавените от рефера Калин Людмилов 4 минути Байрев и Какалов излязоха на стрелкова позиция, но от упор не вкараха втория гол за домакините.

БОТЕВ: Цветковски, Каменов, Божков, Пейчев, Байрев, Велев, Киров, Цонев /46 Мечев/, Коен /46 Какалов/, Илиев, Ненов /75 Димитров/.

ДОБРУДЖА: Конов, Иванов, Христозов, Гаджалов, Д.Димитров, Симеонов /60 Лазаров/, Малинов, Петков, Чаворски /52 Георгиев/, Цачев /72 Ив.Димитров/, Андонов.

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Ненов /15/, 1:1 Лазаров /80/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Велев /Б/; Чаворски /Д/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Калин Людмилов /София/

СТАДИОН: „Христо Ботев” – 1 000 зрители

ОТЗИВИ СЛЕД МАЧА:

Наставникът на гостите Светослав Тодоров съжали, че неговият тим е изпуснал много положения за гол пред вратата на домакините:

"Стана много добър мач за ниво "Б" група. Създадохме многобройни ситуации пред вратата на противника, но за съжаление вкарахме само едно. Но във футбола е така! Имаме много млади състезатели, които израстват с всеки изминал ден. Аз съм от 2-3 мача с тях и виждам най-добре това. Смените оживиха играта ни към добро. Все пак онези, които чакат на скамейката, влизат, за да дадат сила на останалите момчета. В този мач резервите ни влязоха и дадоха най-доброто от себе си. Доволен съм от играта на "Добруджа", която ще се подобрява оттук насетне."

Помощник-треньорът на врачани Тодор Гарев, който в този мач изведе домакините заради наказанието на Ясен Петров, отчете, че този мач е бил най-слабият на врачани от началото на първенството:

"Изиграхме най-слабият си мач досега. Не знам на какво се дължи. Трябва да помислим и поработим върху подобряването на играта, иначе нямаме никакъв шанс за "А" група. Уж всеки мач излизаме, за да подобрим стила си, за да добавим малкото, което не ни е стигнало предния път... Сега можем да сме щастливи, че приклйчихме с една точка! Футболистите ни се измориха много бързо, средната ни линия остави цели магистрали пред противниковите нападатели, които правеха каквото си поискат с нашите защитници. А същшите халфове доскоро играеха в "А" група! Има страх у футболистите ни пред гола, но не е само това. На тренировки наблягаме над ударите пред вратата, но на мачовете не ни се получава. Не знам защо. Надявам се при прекъсването на първенството да поработим над този елемент."
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна