Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Редица промени в женския баскетболен тим на Монтана

Женският баскетболен отбор на Монтана стартира подготовката за сезона с много промени. Новият старши треньор Николай Боруков, помощникът му Александър Апостолов и 12 състезателки се срещнаха с кмета Златко Живков.

"Започваме с амбиция да се представим добре. Поне 5 отбора ще имате претенции за титлата, Монтана се надявам да е един от тях", коментира Живков.

Черногорските баскетболистки центърът Биляна Павичевич и крилото Николина Попович са последните две попълнения. Попович за последно е играла в босненския Зеница, където преди време се състезаваше и Павичевич. Чужденките в състава на Монтана се допълват с украинката Анна Соколан Нефтохимик (Бургас). В зала "Младост" ще се завърне и друга украинка Олена Самбурска. Центърът на Левски Ралица Василева и гардът на Нефтохимик Стефка Николова допълват новите в състава на Монтана.

"Очаквам добро класиране, а в същото време се надявам момичетата да хвърлят доста труд, характер и воля в залата", каза Николай Боруков.

От миналогодишния отбор остават националките Милена Томова и Радостина Славова, Камелия Михалкова и Цветомила Петрова. Николай Боруков ще разчита и на девойките на клуба Дебора Филипова, Христина Герасимова и Теодора Тодорова. Боруков остана доволен от селекцията.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна