Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Станчев: "Абсолютно нормален жребий"

Изпълнителният директор на врачани Валентин Станчев определи сблъсъка между "Ботев" Враца и "Монтана" като нормален и разумен.

"Абсолютно нормален жребий. Можеше и да е по-тежък с отбор от "А" група. Разстоянието между двата града е близо и двубоят ще може да бъде наблюдаван от повече фенове."

Жребият за 1/16 финалите от турнира за купата на България отреди дерби на Северозапада, тъй като събра "Ботев" Враца и "Монтана". Първата среща е на 18 септември в града под Околчица, а реваншът - на 23 октомври на стадион "Огоста". Любопитен детайл е и факта, че на 28 септември в Монтана ще има и трети сблъсък между двата отбора, но той ще е за първенството на "Б" футболна група.

Последният сблъсък между "Ботев" и "Монтана" датира от подготовката на двата тима за втория ешелон – мачът се игра на стадион "Огоста" и завърши 1:0 за домакините. През месец май пък "Ботев" победи с 3:1 "Монтана" като домакин в предпоследния кръг на "А" група, но победата се оказа недостатъчна за тима, за да запази мястото си в елита.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна