Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пета поредна титла за футболистите от ВиК Враца

Спортистите от врачанското дружество "Водоснабдяване и канализация" спечелиха 2 титли на завършилата Спартакиада на работещите в сферата на ВиК от цяла България. На 10-ото юбилейно състезание, което се проведе в черноморския курорт "Св. Св. Константин и Елена", ВиК Враца триумфира за пета поредна година в турнира по футбол на малки врати. В конкуренцията на още 19 тима врачани останаха непобедени и получиха златните медали.

Другата титла от надпреварата край морето осигури Геомил Иванов, който спечели златото в турнира по тенис на маса. Ани Барбова се класира пета в същата надпревара, но при жените, а Снежана Петкова завърши пета в турнира по дартс. В плажния волейбол врачанки са шести.

ВиК Враца се пусна в Спартакиадата с команда от 30 спортисти, водени от управителя на фирмата Ангел Престойски. Тази година в надпреварата се включиха 900 спортисти, които премериха сили в 6 дисциплини.
 
"Спечелихме след успех на финала над колегите от ВиК Монтана с 1:0. Преди това бихме отбора на "Софийска вода" на полуфинала, а успехът затвърди класата ни, тъй като сме шампиони за поредна година. Мачът срещу Монтана имаше допълнителен заряд, но все пак- става дума и за удоволствието от игра като футбола, а не за някакви войни!"- коментира Ангел Престойски.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна