Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" готви отмъщение за "Ботев" след драмата във Враца

Помощник треньорът на "Монтана" Дилян Иванов беше убеден след загубата на тима му във Враца, че неговите възпитаници ще отстранят "Ботев" от турнира за купата на България по футбол. По време на срещата обаче се видя, че и монтанци страдат от голова немощ, подобно на домакините в двубоя:

"Получи се един добър мач за нас. След изгонването на Почански стана тежко. С 10 човека бяхме по-добрите на терена и само липсата на шанс ни попречи да победим домакините още във Враца. Имахме 6-7 положения, които не вкарахме. Мисля, че можем да отстраним "Ботев", това ще се види и на реванша. Искаме да продължим напред в турнира. Двама от играчите ни бяха сменени принудително, трябва да мислим и кой ще замени изгонения с червен картон Почански. Нямам претенции към съдиите. Амбициите ни в "Б" група са да заемем едно от първите две места и да се върнем там, където ни е мястото."

Наставникът на "Ботев" Ясен Петров беше доволен след срещата, тъй като победата над „Монтана”, макар и дошла драматично в последните секунди, е първият домакински успех на врачани от началото на сезона. Сиромашката радост обаче не заслепи старши треньора на врачани, който коментира безпристрастно двубоя:
"Доволен съм от победата. Винаги има какво да се желае, но видях, че футболистите ми се раздаваха. Гостите се затвориха след червения картон и ни затрудниха максимално. Ние преследвахме чиста победа. А трябваше да печелим мача само с младите футболисти, които бяха на скамейката. Доволен съм, че Цонев се разписа и с екипа на "Ботев", след като стори преди дни това и с националния отбор за юноши. Днес беше важно да спечелим, за да добием и самочувствие в собствените си сили. Важното е отборът ни да израства от мач на мач. Киров има контузия в коляното, която му пречи да развие потенциала си. Смених го, защото получи болки. Извадих Велев и Илиев поради тактически съображения, за да променим постройката си на игра. Амбициите ни в турнира са да играем още по-добре, да срещаме по-силни отбори и да търсим предизвикателствата. Най-после имахме и късмет!"

Селекционерът на младежкия национален тим по футбол Михаил Мадански изгледа дербито на Северозапада от ВИП ложата на стадион "Христо Ботев". Ето какво заяви за радио Видин след мача футболният специалист:

"Очаквах това местно дерби да има по-силен заряд. Не се получи. Не видях нещо кой знае какво. Дойдохме с колегите от юношеските гарнитури на България, за да гледаме как се представят играчите от двата отбора, които викаме. Не мисля, че Ерик Почански е играч, който би си изпросил толкова глупав червен картон. Просто понякога футболът е и жестока игра. Дойдохме да гледаме и играчите на "Ботев" – Пейчев, който този път не игра, Цонев, който вкара гола, и Ненов. Ще идвам пак да гледам играта на "Ботев" – все пак отборът залага на доста млади футболисти."

Всички резултати от 1/16 финалите от турнира за Купата на България:

Академик (Свищов) - Созопол 0:2
Банско - Витоша (Бистрица) 1:1
Берое - Видима-Раковски 3:0
Ботев (Гълъбово) - Раковски 1:0
Ботев (Пловдив) - Нефтохимик 6:0
Ботев (Враца) - Монтана 1:0
Любимец - Локомотив (Пловдив) 1:1
Марек - Черно море 0:0
Оборище - Добруджа 2:2
Шумен 2010 - Черноморец 0:4
Славия - Пирин (Разлог) 4:0
Левски - Пирин (Гоце Делчев) 4:0
Литекс - Спартак (Варна) 5:1
Калиакра - Локомотив (София) 1:2
ЦСКА - Хасково 6:2
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени