Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин 1923" с минимална победа и куп пропуски срещу "Ботев" Козлодуй

ОФК "Бдин 1923" победи Ботев /Козлодуй/ с 1:0 в среща от 6 кръг на Северозападната "В" футболна група. Мачът започна с домакински натиск и преса в половината на гостите на стадион "Георги Бенковски". Още в 7-ата минута Борислав Борисов откри резултата след отличен пас на Даниел Михалов. Срещата се изнерви в 22-рата минута, когато нападател на гостите излезе сам срещу вратаря на "Бдин" Валентин Георгиев, централният защитник на видинчани Станислав Георгиев изби топката чисто, но главният съдия отсъди нарушение. Домакините поискаха обяснение от рефера, който показа 3 жълти картона.

През второто полувреме футболистите на "Ботев" излязоха пределно мотивирани да обърнат резултата в своя полза, но първата отлична възможност за попадение се откри пред домакините: в 51-вата минута Даниел Михалов бе съборен в наказателното поле на гостите и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана централният нападател Александър Виолинов, който обаче насочи топката в обсега на вратаря и Андонов изби. Стражът на гостите се намеси авторитетно и в още няколко ситуации пред своята врата.

В последните минути на срещата влезлият като резерва на Виолинов Денис Николов на два пъти излезе сам срещу вратаря на "Ботев", но не успя да го преодолее. В добавеното време Борисов също нахлу в наказателното поле, но и той не отбеляза. Гостите разчитаха предимно на контраатаки, успяха да създадат няколко добри положения за гол, веднъж нацелиха и страничната греда, като разчитаха предимно на далечни удари.

С тази победа "Бдин" се изкачи на четвърто място във временното класиране, "Ботев" запазва десетата си позиция. В следващия кръг "Бдин 1923" гостува на "Етър" Велико Търново.

Всички резултати от 6 кръг:

Трявна - Спартак (Плевен) 0:1
Левски 2007 (Левски) - Ботев (Луковит) 2:4
Локомотив (ГО) - Гигант (Белене) 6:0
Павликени - Ситомир (Никопол) 1:3
Янтра (Гб) - Видима 0:5
Ком (Берковица) - Локомотив 2012 (Мз) 3:4
Партизан (Червен бряг) - Етър Велико Търново 2:1
ОФК Бдин 1923 (Видин) - Ботев (Кз) 1:0

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна