Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорите в школата на ОФК "Бдин 1923": "Видин има много футболни таланти"

Все повече стават децата, които тренират в школата на Общинския футболен клуб "Бдин 1923"- Видин. Факт е, че и през миналия спортен сезон 2012/2013 година детско-юношеските отбори заеха челните места в своите групи по безапелационен начин. Такава равносметка направи директорът на школата и понастоящем треньор на мъжкия отбор на "Бдин"- Любен Любенов.

"Всички треньори в школата на "Бдин 1923" са лицензирани. Вече имаме практика да посещаваме видинските училища и да наблюдаваме таланти, които да привлечем към отбора. Павел Огнянов, Бисер Славчер и Пламен Петков, както и спортният ни директор Пламен Ванцов свормираха ядро, от което няма как всички да не сме доволни. Идеята на цялото ръководство на отбара е да се налагат млади видински футболисти. Клише е в България да се говори - "налагаме юноши". Налагаме ги, ако ги имаме. Крайно време е да спрем да се оправдаваме, че нямаме футболисти. Видин има много футболни таланти и се надявам, че в най-скоро време мъжкият отбор ще е изграден от 99 % видински състезатели. Хубавото е и, че отборът стана общински, за което благодаря на ръководството на Община Видин. В школата не се заплаща такса, от децата се иска да идват и да тренират. На всички много липсва старият облик на "Бдин"
, крайно време е да го дадем на хората", каза за РАДИО ВИДИН треньорът Любен Любенов.

"Вече две години работя с деца в школата на "Бдин 1923", резултатите са налице. Очаквам да затвърдим показаното през миналия сезон. При децата, набор `98, `99 година първенството стартира този четвъртък (26-ти септември), а "Футбол-7", или най-малките- на 28 септември", каза Павел Огнянов.

Фото: Светослав Цветанов
"За първа година съм треньор на подготвителна група в школата, около 36 деца, набор 2002, 2003, 2004 година. С най-малките се работи най-интересно и забавно. Трябва човек да има желание и търпение и всичко се получава. Има приемственост, което е добре и това си личи. Работата ми харесва, хубаво е, че децата имат как да съчетават училището с тренировките"
, каза Пламен Петков.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна