Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денис Стоянов с два златни медала на младежката Олимпиада

Състезателят на клуба по кану-каяк "БДИН 77" Денис Стоянов триумфира със златните медали в щафетата 4х200 метра и на дистанция 2000 метра на младежката Олимпиада, домакин на която са градовете Видин и Калафат. В международното състезание, което се проведе във водите на река Дунав, участваха и гребци от румънския град Дъболене.

 
"Много е важна подготовката и да се спазват наставленията на треньора, с който един състезател работи. Щастлив съм. Всяка победа е важна"- каза за Радио ВИДИН след финала Денис Стоянов, който е една от новите големи български надежди в този спорт.
 
"Победата, разбира се, ни радва много, но много по-важно е това, че създаваме полезни за клуба контакти", каза президентът на СК по кану-каяк "БДИН 77" Видин Светослав Илиев.

Главният съдия на състезанието Валери Недялков съобщи генералното класиране и благодари на всички участници. Всички постижения и класиране можете да чуете в прикачения аудио файл.

Междувременно, във волейболната надпревара, която се състоя в зала "Фестивална", видинските състезателки от "Бдин Вида" не оставиха шансове на опонентките си от румънския град Крайова и спечелиха турнирите и в двете възрастови групи- при момичетата, родени 1998-1999 година и 2000-2001 година.

"В рамките на инициативата Трансгранична младежка олимипиада нашият клуб получи безвъзмездно спортно оборудване за около 10 000 лева: мрежи, топки, оборудване за плажен волейбол, маси, столове, чадъри, мултимедия, лаптоп. Много сме доволни, много е хубаво за децата, осигурява спокойствие и за нас - ръководството на клуба", сподели Снежка Гечева, старши треньор на ВК "Бдин Вида".
По публикацията работи: Екип КЛУБ СПОРТ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна