Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови приятелства и много емоции - трансграничната младежка олимпиада завърши

След като Видин за три дни бе домакин на първата по рода си трангранична младежка олипиада, в която участваха над 400 спортисти от двете страни на Дунав, от 4-и до 6-и октомври мини олимпийските игри се пренесоха в Калафат. В събота и неделя се проведоха състезания, общи тренировки и демонстрации между клубове от двете страни.

 

 

 

Спортистите от Видин отново показаха изключително висока класа, победиха в повечето дисциплини и донесоха златните медали.

"В Калафат също имаше официална част, състезания, демонстрации, много медали и много емоции. Това, което е по-важно е, че децата от 11 спорта във Видин имаха възможност да бъдат заедно, да се запознаят и да създадат приятелства със своите румънски връстници. Важно е и, че клубовете от Видин и целия регион на Долж имаха възможност да се състезават заедно, да създадат нови партньорства, тъй като спортът е изключително важен за нашите деца, защото децата, които спортуват са бъдещи мъже и жени, които са здрави, дисциплинирани и са бъдещето на нашия град и на България въобще. Надяваме се вбъдеще да имаме възможност да запалим отново олимпийския огън, тъй като за децата това бе едно наистина голямо събитие - донесе им много емоции и усмивки. Радващо е още, че в рамките на тази инициатива успяхме да осигурим оборудване за видинските спортни клубове.", каза за Радио Видин организаторът на трансграничната младежка олимпиада Евтим Стефанов.

По публикацията работи: Екип Клуб Спорт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна