Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" стартира първенството на мъжката "А" група с 5 нови попълнения

Тази неделя, 20 октомври, стартира Държавното баскетболно първенство на "А" групата при мъжете. Общо осем отбора ще се включат в надпреварата този сезон:

"Видабаскет"-Видин
"Шумен"-Шумен
"Дунав 2007"-Русе
"Академик"-Пловдив
"Академик"-Благоевград
"Орловец"-Габрово
Икономически университет-Варна
"Чавдар"Троян

В първия кръг "Видабаскет" е домакин и приема в зала "Фестивална" отбора на "Академик"-Благоевград. Срещата е от 17.00 часа. Видинчани за пета поредна година ще бъдат водени от Николай Колев, който има нелеката задача да гради тим в трудни времена за баскетболен Видин, поради липса на средства. И през новия сезон ще се разчита единствено на средствата гласувани от Общински съвет-Видин, които са в размер на 16 000 лева за цялата 2013 календарна година.

"Вярваме, че тази година ще направим нещо по-добро, за да зарадваме многобройните любители на баскетбола във Видин. Привлякохме 5 нови момчета, те са млади състезатели, най-възрастният от тях е опитният 25-годишен Радослав Колев, идва от миналогодишния шампион "Спартак МВР", оттам идва и Цветелин Младенов, висок е 190 см., плеймейкър. Винаги сме страдали от липсата на "център", сега привлякохме 205-сантиметровия Ангел Ташков. Ще дойде и едно момче от Варна - Антон Диков - добър играч на поста "гард-крило". За "Видабаскет" ще играе и Александър Милов, който е юношески и младежки национал. Заедно с нашите момчета - Александър Михайлов, капитанът Юлиян Колев, Теодор Киров-Мано, Теодор Николов, Калоян Петров, Пламен Станков, Тихомир Веков, Румен Тодоров и Робърт Георгиев, се надявам, че ще се получи добър отбор, който ще се представи добре и ще се класира на призово място.", каза за Радио Видин ст. треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.

Целта пред отбора е да влезе в призовата четворка на "А" група, тъй като предстоящия сезон ще се играе по нова система. Първоначално тимовете ще играят всеки срещу всеки по два пъти, а след тези 14 кръга първите четири тима в класирането ще имат по още две срещи помежду си. Така първенството ще продължи до април следващата година, а в края на същия месец ще се проведе и турнира за Купата на БФБ.

"Бих желал да дойдат колкото се може повече зрители, да напълнят залата, тогава момчетата ще играят с по-добро настроение, с повече желание. Надявам се, че този път ще ги зарадваме наистина с хубави победи. Видинчани разбират от баскетбол, ще видят и новите момчета, които имат добри умения, вярвам, че ако не още на първия мач, то на втория, залата ще бъде препълнена.", добави Николай Колев.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна