Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрийтбол за празника на Видин

75 деца, разпределени в 25 отбора се включиха днес на видинския площад "Бдинци" в турнира по стрийтбол, който е част от инициативите по случай духовния празник на града - Димитровден. Те премериха сили в две възрастови групи - 4-5 и 6-7 клас.

"Важното е, че всички са победители и тази масовост, която видяхме, заедно с музиката, усмивките и слънцето, предразполагат за един прекрасен празник. Очаква ни сериозна програма - хубави концерти, много забавления и една прекрасна заря. Благодаря на всички, че участваха.", каза кметът на Видин Герго Гергов, под чийто патронаж се проведе стрийтболният турир.

Във възрастова група 4-5 клас на трето място се нареди отбор "Енерджи" в състав Данаил Илков, Стоян Петров и Альоша Асенов, сребърен медалист е отборът "Блек девилс" - Калоян Николаев, Калоян Димитров и Мартин Петров.

 

 

 

 

 

Победители са Божидар Симеонов, Александър Илиев и Васко Христов от отбор "Вида стрийт".

При учениците 6-7 клас трети остана отбор "Феникс" - Самуил Тодоров, Драгомир Марчовски и Денис Георгиев, втори са "Турците" Филип Емилов, Светослав Симеонов и Георги Георгиев.

 

 

 

 

 

 

Шампиони станаха "Тигрите" в състав Денислав Петков, Павел Петков и Деян Емилов.

Спортните прояви, посветени на Димитровден, продължават и в следващите дни - утре от 14 часа отново на площад "Бдинци" ще има коло рали и преминаване по въжен мост, в четвъртък ще се проведе колездачно състезание по случай 110 години Видинско колоездене, за петък е насрочен волейболен турнир, а в събота ще се състоят автомобилното състезание "Тайм атак" и шахматният турнир мемориал "Найден Войнов".

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна