Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15-ти Мемориал "Найден Войнов" във Видин

На 26-ти и 27-ми октомври по повод духовния празник на Видин – Димитровден ще бъде проведен открития XV Мемориал "Найден Войнов". Участие са потвърдили 15 шахматиста от Сърбия, Гърция, Турция, Румъния, както и състезатели от цяла България. Заявка е направил и видинския гросмайстор Владко Петков.

"В турнира е заявил участие и придобилият известност шахматист от Благоевград – Борислав Иванов. Въпреки съмненията на мнозинството водещи шахматисти в България и света, че Борислав Иванов използва непозволени средства в играта си, все още няма безпорни доказателства за това, но ние все пак ние ще проверим това.", каза за радио Видин председателя на ШК "Найден Войнов" Евтим Стефанов.

Турнирът ще се играе в 9 кръга по швейцарска система с ускорено темпо на игра. Състезателите ще имат по 20 минути за цялата партия и 10 секунди добавено време на всеки ход. Общия награден фонд на турнира е 3000 лева, като първа награда ще бъде 500 лева, а общия брой награди е 20, между които ще има и парични награди за ветерани, жени, местни състезатели, чужденци, състезатели с фиде рейтинг под 2000, както и деца под 14 и 16 години.

В 14 часа на 26-ти октомври в залата на Общински Съвет – Видин, кмета на града Герго Гергов ще направи първия ход, с което ще открие турнира. Пълна информация за събитието можете да почерпите от сайта на Шахматен клуб "Найден Войнов" – Видин: www.chess.bcvidin.org. Турнирът е открит за всички желаещи. Записването е до 13:30 часа.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна