Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крос по Дунав мост 2

Крос по Дунав мост 2 се организира във Видин на 28 октомври. Инициативата е на Румънския културен център във Видин, НПО "Апломб" и СОУ "П.Р.Славейков". Проявата "Бягане по Дунав" е част от празника на Видин - Димитровден.

"Старта ще бъде даден от 14 часа в понеделник от началото на мост "Нова Европа"- при пешеходната алея на село Антимово. Идеята е децата да се срещнат по средата на моста, където ще си разменят тениски и значки с логото на събитието. Децата от Видин са подготвили и български трибагреници за румънските си приятели. Надяваме се през следващите години да можем да организираме подобно бягане в деня, когато е открит моста, а и ще привлечем и ученици от други съседни държави", каза за Радио ВИДИН председателят на Румънския културен център Иван Жуветов.

В кроса ще участват над 20 деца от видинското училище "П.Р.Славейков", както и деца от румънския град Калафат, от училище "Инденпенденца". Мотото на проявата е "Да бягаме заедно", организира се за първи път, но идеята на организаторите е да се превърне в традиция.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна