Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Да бягаме заедно" по Дунав мост 2

Над 50 деца и младежи от Видин и Калафат се включиха в първия по рода си крос по Дунав мост 2 под надслов "Да бягаме заедно". Инициативата е посветена на духовния празник на Видин - Димитровден. Участниците от българска страна тръгнаха от подножието на Дунав мост 2 и се срещнаха с връстниците си от Калафат в средата на съоръжението.

"Идеята е да покажем, че мостът сближава двата народа и да създадем предпоставки за нови приятелства от двете страни на границата. Това е първо бягане по този красив мост. Подобни инциативи се провеждат по цял свят. Впечатлих се от бягането по моста "Гранд" в Букурещ, а нашият мост е по-голям и по-красив, заради това смятам, че заслужава по-голямо внимание. Имаме идея през следващите години да организираме нощно бягане и да поканим участници от съседните области и държави.",
каза инциаторът на събитието Иван Жуветов.

"Много се радвам да ви поздравя, малки участници в това спортно събитие, за това, че приехте предизвикателството да прекосите река Дунав по това хубаво съоръжение и че ще имате сили и хъс да се преборите, въпреки че инициативата няма състезателен характер. Вярвам, че с това състезание ще поставим началото на една хубава традиция.", каза Мариана Петрова, член на управителния съвет на дружеството Дунав мост 2, което е организатор на спортната проява.

В средата на моста участниците от двете страни на Дунав размениха значки, флагове и сувенири.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени