Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гросмайстор Петър Дренчев спечели тазгодишното издание на шахматния Мемориал "Найден Войнов"

На 26 и 27 октомври по случай духовния празник на Видин се проведе XV-ото издание на шахматния Мемориал "Найден Войнов". Участваха 61 състезатели от Сърбия, Румъния, Турция, Гърция и цяла България. Гросмайсторите Петър Дренчев и Владимир Петков взеха по 7,5 точки и триумфираха на първите две места, като с по-добър бухолц се класира Петър Дренчев, който взе голямата купа за първо място. Трети остана майстора на спорта Методи Стойнев.

Сериозни мерки за сигурност бяха взети с цел недопускане на измами по време на партиите. Всички състезатели бяха проверени с метал детектор, непрекъснат спектър анализ на честотите и в определени моменти пълно заглушаване на всички честоти осигуриха спокойствието на състезателите.

Скандалноизвестният студент от Благоевград Борислав Иванов не успя да покаже високата класа, на която бяхме свикнали от предишните му изяви. Загуби партиите си от Сашо Николов и Павел Янев и направи реми с Владимир Владимиров от Монтана, но спечели всички останали партии и завърши 7-и в генералното класиране.

От Видин най-силно игра Мирослав Милчев, следван от Илиян Илиев и Ивайло Тодоров. Първо място за сеньори взе Владимир Вачев, а първи с международно ело под 2000 се класира Владимир Кръстев. Най-добре от момичетата се представи Вероника Тодорова от Видин, а Стефи Бедникова взе награда за първо място жени.

Следващото градско първенство ще се проведе на 23 ноември, събота от 10 ч. в залата на шахматната школа на Видин.
По публикацията работи: Екип Клуб Спорт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна