Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа домакинска победа за баскетболистките на "Монтана"

Баскетболистките на Монтана се наложиха с 66:56 точки над Хасково в мач от 2-ия кръг на Националната лига при жените. Това бе първата домакинска победа за новия наставник на монтанчанки Николай Боруков. Дебют направиха за домакинките двете черногорки – Биляна Павичевич и Николина Попович.
"Тежък мач, труден мач, но аз го очаквах. Важното е, че победихме с 10 точки"- каза Николай Боруков.
 
Успехът в зала "Младост" дойде трудно, като напрежението в играта на "Монтана" си личеше. След загубата в Бургас от "Нефтохимик" монтанчанки трябваше да бият задължително. След 5 минути игра те натрупаха аванс от 11 точки – 15:4. След още 10 минути игра обаче гостенките успяха да сведат преднината до 1 точка – 24:23. На почивката "Монтана" се оттегли при 34:29 в своя полза. В последната четвърт за по 5 лични нарушения за домакинките играта напуснаха Олена Самбурска и Биляна Павичевич. Тройка на Милена Томова в 38-та минута доведе нещата до 57:46 и срещата бе решена.

В крайна сметка "Монтана" би с 66:56 точки. Томова бе най-резултатна с 20 точки, 14 добави Павичевич. За "Хасково" с по 14 точки завършиха Катя Кордова и Кения Макбий. В четвъртък- 31 октомври "Монтана" гостува на "Левски".
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна