Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГПЧЕ "Йордан Радичков" спечели областната фаза на ученическите игри по футбол във възраст 11-12 клас

Отборът на Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" стана шампион на Видин при юношите 11-12 клас, в състезанията по футбол от ученическите игри за учебната 2013-2014 година. Възпитаниците на Олег Панчев се наложиха убедително с 4:1 над отбора на Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев".

"Двата отбора, които играха на финала, вече са срещали. Двубоят беше оспорван, но съм доволен от представянето на учениците",
коментира треньорът Олег Панчев.

"В предварителната група играхме двата отбора. 0:0 завършихме. Днес се поздравихме с успех с 4:1, което значи, че преодоляхме общинския етап и, живот и здраве, по-нататък ще продължим. Ученическите игри тепърва започват. Футболът е по-продължителна игра, затова е изтеглен по-рано. Около 7-8 спорта са в ученическите игри. Миналата година, без да се хвалим, нашата гимназия имаше най-много първи места"- каза още Олег Панчев.

"Мачът беше оспорван. Момчета се представиха достойно и отборът-победител заслужено зае първото място. В групата, която участва във финала, са момчета 11-12 клас. Подготовката им продължи четири години и заслужено играха този финал"- каза за Радио ВИДИН Златка Радуканова, треньор на отбора на Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев".

"Организацията на ученическите игри по футбол беше добра, но за жалост нямаше награди за победителите, което разочарова много децата"- коментира Златка Радуканова.

Срещата започна равностойно, но грешка в защитата на "англичаните" позволи на момчетата от Професионална гимназия "Михалаки Георгиев" първи да открият резултата, а това стори Алекс Любенов в 7-та минута. Ранният гол мобилизира отбора на езиковата гимназия, който постепенно наложи своя елегантен "каталунски" стил на игра и се настани трайно в половината на съперника. Резултатът не закъсня и още в 13-та минута Иван Цанков с глава изравни, след асистенция на Борислав Борисов. Равенството в двубоя се запази до 29-та минута, когато от пряк свободен удар с брилянтно изпълнение Божидар Параскевов изведе гимназия "Йордан Радичков" напред за 2:1. Последваха още пропуски, но резултатът се запази до почивката. През второ полувреме момчетата на Олег Панчев търсеха ранен гол, с който да решат изхода от мача и да се отърсят от напрежението. Последваха много пропуски пред вратата на Гимназията по туризъм, но все пак в 69-та минута Иван Цанков отново се разписа за 3:1 и на практика срещата приключи. В 71-та минута Божидар Живков с ефектно попадение оформи крайното 4:1, с което ГПЧЕ "Йордан Радичков" за пръв път в състезания от ученическите игри спечели титлата на Видин от общинските надпревари при майсторите- юношите 11-12 клас. През миналата учебна година същите момчета от езиковата гимназията станаха общински първенци в средната възраст 8-10 клас.

"Не беше лесно, те ни поведоха, хубавото е, че не паднахме духом. Бързо успяхме да върнем един гол и взехме мача в наши ръце"- отбеляза голмайсторът на отбора Иван Цанков.

Въпреки че нямаше награди и официална церемония по закриване на общинското първенство, финалистите от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" си направиха шампионска снимка, която ще им остане за спомен от ученическите години.
 
Фоторепортер: Росен Ракаджиев.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени