Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" в зоната на изпадащите след края на есенния дял на "Б" група

"Ботев" загуби с 2:3 гостуването си в Русе и позволи на същия тим да го измести от 10-ото място в есенното класиране. Така врачани ще зимуват в зоната на изпадащите 4 тима от "Б" футболна група. Мачът в крайдунавския град, който беше от програмата на 13-ия кръг на втория футболен ешелон, беше последния за "Ботев" през тази година.

Преди почивката русенци бяха по-дейни и логично се оттеглиха след 45 минути игра с аванс от едно попадение. То беше дело на Георги Станчев, който се разписа с глава след изпълнение на ъглов удар. В началото на втората част Жак Коен възстанови равенството. Веднага след това главният съдия не отсъди чиста дузпа за "Ботев" за нарушение срещу Александър Киров в наказателното поле на домакините. При последвалата контраатака русенци реализираха втори гол чрез Михаил Милчев, а малко след това доведоха резултата до 3:1, благодарение на бившия играч на врачани Ивайло Раденцов, който с удар от центъра прехвърли вратаря на гостите. Врачани реагираха и се вдигнаха на щурм. В 75-та минута Николай Николов намали на 2:3, което въпреки усилията на гостите се запази като краен резултат.

Така "Ботев" завърши есенния дял от шампионата на 11 място с актив от 14 точки, колкото има и десетият в таблицата – "Дунав" /Русе/.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна