Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчетата на "Видабаскет" стартираха с две победи в Държавното първенство

В неделя в Ботевград се проведе първият турнир от Държавното първенство на страната по баскетбол- регион "Рила", възрастова група при момчета до 14 години. Отборът на "Видабаскет" записа две убедителни победи, като в първия двубой възпитаниците на старши треньора Николай Колев се наложиха над домакините от "Балкан" с 58:35 точки, а във втората среща победиха втория тим на "Рилски спортист" Самоков със 102:31.

Следващият турнир от междуобластното първенство на регион "Рила" ще се проведе отново в Ботевград. В групата са още и отборите на "Евробаскет" Благоевград, първият тим на "Рилски спортист" Самоков и "Велбъжд 2002" Кюстендил.

"Възпитаниците на Николай Колев от набор 2000 са едно от най-талантливите видински поколения. В междуобластните надпревари през последните три години нашите момчета убедително надиграват връстниците си от Самоков, Ботевград, Правец, Своге, Кюстендил. Те са и единственият отбор, който не стига до участие на Държавни финали. Обяснимо причините не са в децата, а в схемите на подреждане на групите от зоналните надпревари. Иначе как да си обясним участието на зона от Видин до Русе, Велико Търново и абсурдното ходене през миналогодишния сезон до Бургас. Поздравления за прекрасния човек, колега и треньор Николай Колев, който въпреки несправедливостите, с които децата се сблъскват от най-малка възраст, успява да ги мотивира, да им покаже най-хубавите страни на този спорт и да ги запази в спортната зала. Успехите рано или късно ще дойдат"- коментираха от ръководството на БК "Видабаскет".

"Много искам да вярвам, че ще дойде времето, когато благодарение на силната детско-юношеска школа ще имаме при мъжете своя достоен отбор. И публиката ще се върне в залата, защото в нея ще играят децата на Видин", заяви за Радио ВИДИН старши треньорът на всички възрастови групи в БК "Видабаскет" Николай Колев.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна