Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" загуби от "Чардафон-Орловец" Габрово с 81:88

Като домакини мъжете на "Видабаскет" завършиха срещата с гостуващия "Чардафон-Орловец" Габрово при резултат 81:88.

"Съдията Генади Иванов се превърна в палач за "Видабаскет", е категоричната позиция на ръководството на видинския клуб.

© Снимка: Росен Ракаджиев

"Зрителите в зала "Фестивална" станаха свидетели на поредната подигравка от страна на съдийския екип в срещата от четвъртия кръг на "А"-групата при мъжете между "Видабаскет" и "Чардафон-Орловец" Габрово. В оспорван и интересен мач 2 минути преди края старши съдията Генади Иванов отсъди нарушение в зоната зад линията за три точки на капитана на домакините Юлиян Колев- срещу Никола Ангелов от гостите, като зачете попадението в коша, реализирано след съдийския сигнал. Реакцията бе такава, че недоволството по трибуните за малко не излезе от контрол. А съдията Иванов подкова успеха на гостите, като даде техническо нарушение на Антон Диков от "Видабаскет", което бе пето за състезателя. Зрителите във Видин станаха свидетели на поредица скандални ситуации, в една от които Диков бе фаулиран, но вместо това получи първото си техническо нарушение за симулативна игра. Четирима състезатели от "Видабаскет" не завършиха двубоя за отсъдени 5 лични нарушения. А от "Чардафон-Орловец" единствено Никола Ангелов излезе за 5 фаула. В тази среща състезателите от Габрово са изпълнили 42 наказателни удара, срещу 36 за видинчани"-
коментираха от ръководството на БК "Видабаскет".

© Снимка: Росен Ракаджиев

"БК "Видабаскет" ще пусне жалба срещу съдията Генади Иванов, с настояване никога повече в срещи и турнири, както на мъже, така и на подрастващи, лицето Генади Иванов да не е в съдийския наряд. Ако искането на "Видабаскет" не бъде взето под внимание, отборите няма участват в срещи под негово ръководство. Припомняме, че в трето поредно домакинство видинският отбор е обект на съдийски произвол и настояваме БФБ да вземе мерки, за да може да запази авторитета на спорта и каузата баскетбол, която всички отстояваме"- обявиха от БК "Видабаскет".

Старши треньорът Николай Колев поздрави гостите за мъжката игра, но тежко прие загубата с 81:88, след четирите победи на подрастващите от школата на "Видабаскет" в шампионата през този уикенд.

"Можехме да спечелим мача, само ако си бяхме вкарали нашите положения под коша, с по-малко грешки в подаванията и при изпълненията на наказателните удари- много сме изпуснали! Само половината от тях да бяхме вкарали... Независимо от техническите нарушения и някои отсъждания, мачът можеше по-достойно да завърши и да не се стигне до загуба. 7 точки разлика е един почетен резултат, но пак си е загуба, която тежи и на момчетата, и на мен, и на любителите на баскетбола във Видин, които много обичат този спорт. А и са познавачи"- каза след срещата старши треньорът на видинчани Николай Колев.
 
"Във Видин се играе трудно. Въпреки че момчетата нямат постоянен тренировъчен процес, те са опитни играчи и в някои от ситуациите играят много по-резонно от нас. Липсва им връзката, която се постига с постоянен тренировъчен процес. Бориха се мъжки, бориха се до последно, с голям дух. И вярвам, че ако местните хора намерят малко средства, баскетболът във Видин ще си върне позиции- така, както е било в миналото. И още има потенциал", коментира старши треньорът на "Чардафон-Орловец" Габрово Владимир Искров.

Следващата седмица отборът на "Видабаскет" Видин гостува в Русе, а последният за тази календарна година мач пред своя публика мъжете ще играят на 24 ноември, когато в спортна зала "Фестивална" гостува тимът на "Чавдар" Троян.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна