Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" победи като гост "Дунав 2007" с 67:57

След тежко пътуване баскетболистите на "Видабаскет" пристигнаха в Русе минути преди старта на срещата с местния  "Дунав 2007". Въпреки умората и стреса, видинчани извоюваха така очакваната си първа победа! "Видабаскет" Видин - "Дунав 2007" Русе 67:57! Срещата е от петия кръг на "А" групата в Държавното първенство при мъжете.

"Очаквана и изстрадана"- така от ръководството на видинския клуб определиха победата в Русе.

"В първите минути на двубоя инициативата бе за видинските състезатели, които успяха да вземат и двете части до почивката, съответно с 18:15 и 16:14. След полувремето обаче домакините бяха по-добрия отбор на терена и успяха не само да изравнят, но и да направят пълен обрат в срещата. В заключителните 10 минути "Дунав 2007" влязоха с точка аванс пред "Видабаскет"- за 46:45, но не за дълго. Възпитаниците на старши треньора Николай Колев изиграха най-силните си минути и влязоха в убийствена за домакините серия, като вкараха 22 точки срещу 11 получени в своя кош"- коментираха успеха от ръководството на клуба.

"Тактически правилно си изиграхме мача. Ако така играем в следващите срещи- ще имаме успех. Много навреме дойдоха две тройки на Александър Милов. Добре играха Ангел Ташков и Теодор Киров, Теодор Николов (той дойде във второто полувреме, защото се наложи да остане при авариралия автомобил, докато го изтеглят...), всъщност отборът е много млад- пак ще повторя. Справиха се, въпреки транспортните перипетии и липсата на време за загрявка"- коментира по телефона от Русе за "Клуб СПОРТ" на Радио ВИДИН старши треньорът Николай Колев. 

За "Видабаскет" много силен мач направи центърът Ангел Ташков, който завърши с актив от 19 точки, 18 борби и 3 асистенции, с което се превърна в най-резултатния състезател в двубоя и най-полезен за своя отбор. Александър Милов вкара 14 точки, а Теодор Киров и Цветалин Младенов добавиха по 12. Тежкият център на видинчани- Радослав Колев- пропусна срещата поради контузия. За този мач не успя да замине с тима и капитанът Юлиян Колев.

За тима на "Дунав 2007" най-резултатен бе Юри Казасов- със 17 точки. Радостин Колев добави 16, а Иван Алтънов се отчете с 11 точки.

В срещата за видинския тим взеха участие само 8 състезатели, поради известните вече финансови затруднения в клуба. Отборът бе на косъм от служебна загуба днес, тъй като единият от автомобилите, с които момчетата пътуваха за мача, аварира на около 100 км преди Русе. По-ранното пристигане на едната кола пред зала "Дунав" спаси положението, защото с нея един от играчите се върна да прибере и останалите момчета, с които бе и старши треньорът Николай Колев. С малко закъснение видинският тим облече екипите и без загрявка излезе на паркета.

"Това са условията, при които клубът работи през последните години- винаги в неизвестност и с притеснението дали ще има средства и за домакинските мачове, и за пътуванията до Варна, Русе, Шумен, Габрово, Пловдив, Благоевград, Троян. А храната и възстановяването са лукс, за който момчетата вече и не мечтаят... И ето че на фона на мрачната картина един слънчев лъч на надеждата успя да стигне от Русе до баскетболните хора във Видин и да върне усмивките по лицата им! БЛАГОДАРИМ ВИ, МОМЧЕТА, за волята, за мъжеството, за характера, които проявявате и че обичате този прекрасен спорт, който има такава славна традиция в нашия град"- коментираха от клуба.

По последна информация авариралият автомобил се нуждае от спешен ремонт и вероятно ще се наложи половината отбор да остане тази нощ в Русе. Утре- 18 ноември, треньорът ще търси алтернативи как да върне момчетата във Видин.

Последният за календарната 2013 година домакински мач на "Видабаскет" е на 24 ноември, когато нашите посрещат в зала "Фестивална" "Чавдар" Троян.

По публикацията работи: Екип КЛУБ СПОРТ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна