Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблемът с финансирането на ПОФК "Ботев" Враца остава нерешен

Кметът на Враца Николай Иванов остана председател на УС на ПОФК "Ботев" – това решиха членовете на общото събрание на сдружението на своето заседание днес. На форума бяха взети две важни решения – освободиха членовете на стария управителен съвет и приеха новите шефове, обобщи новият стар началник на футболния клуб:

"Приети бяха нови членове на Общото събрание и бе променен уставът на Управителния съвет, като бе променен броят на членовете от 5 на 3. Бяха освободени досегашните членове на Управителния съвет Юлиян Кирилов, Илия Вълов, Ангел Иванов, Никола Ценов и Валентин Станчев. Оставката на кмета инж. Николай Иванов не бе приета и той остава на поста председател на УС на ПОФК "Ботев" Враца", обяви Николай Иванов.

Останалите членове са общинският съветник Владимир Ценов и легендата на врачанския клуб Георги Каменов, който има 150 гола в елитната футболна група и е почетен гражданин на Враца.

Спортно- техническият директор Валери Цветанов беше приет за член на общото събрание. Цветанов представи информация за ситуацията в отбора и подготовката за следващия полусезон. Именно той обяви, че старши треньорът на отбора Тодор Гарев е подал официална молба за напускане, която този път ще бъде удовлетворена.

"Предстои на първо място избор на нов старши треньор на отбора и след това селекция на футболисти. Бяха коментирани въпроси свързани с осигуряването на финансовата издръжка и от тук нанатък се заемаме със задачите", коментира след събранието Николай Иванов. Той уточни, че проблемът с финансирането не е решен. Това, което е сигурно е, че предстои нова бюджетна година, в която общината ще поеме една много сериозна част от издържката след приемането на бюджета. Беше взето решение да се проведе среща с местния бизнес, на която да търсим подкрепа за тази част от бюджета, която няма да стигне. Със субсидията от общината в началото на годината ще бъдат покрити и стари задължения, основно към някои от освободените футболисти. В същото време ще се търсят и допълнителни приходи. "Бюджетът е силно ограничен и ще стигне за заплати и за други разходи, но задачата си остава тежка", предупреди врачанският градоначалник.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна