Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Величков пое врачанския "Ботев"

Снимка: http://akademik-sofia.com/

Бойко Величков ще води врачанския "Ботев" през пролетния полусезон в "Б" футболна група, като единствената задача пред него е да спаси тима от изпадане при аматьорите. Това стана ясно след среща при кмета на Враца Николай Иванов, който е и председател на Управителния съвет на футболния клуб. Разговорът се проведе в късния следобед в сряда.

Официалното представяне на Величков ще е в петък. До тогава ще стане ясно какъв е срокът на договора, който той и "Ботев" подписват, както и на кои помощници ще разчита. На практика досегашните помощници- Илия Войнов и Румен Ненов- напуснаха. На работа е само кондиционният треньор Ивайло Младенов. Почти сигурно наставник на вратарите от нова година става Венци Иванов, който е подготвил за големия футбол досегашните вратари Веселин Цветковски и Христо Митов.

Кой е Бойко Величков: Роден е на 4 февруари 1974 година в София. Към големия футбол тръгва от ЦСКА, но е играл още в "Янтра", "Литекс", "Велбъжд", "Левски", "Спартак" Вн, "Локо" София, "Черно море", "Локо" Мездра... Бил е треньор на "Спартак" Вн, "Чавдар" Бяла Слатина и "Локо" Мездра.

По публикацията работи: Георги Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна