Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова победа за баскетболистките на Монтана

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Баскетболистките на Монтана победиха със 72:57 точки при гостуването си на Хасково. Мачът бе от 9-ия кръг на Националната лига при жените.

Успехът дойде след много силна трета четвърт. След непрекъснато сменяне на водачеството домакинките успяха да спечелят първата четвърт със 17:14 точки. Следващата обаче бе за "Монтана" и на почивката гостенките имаха аванс от 3 точки – 31:28. В следващата четвърт "Монтана" скри топката за домакинките. Момичета на треньора Николай Боруков вкараха 23 точки срещу едва 6 за Хасково. Въпреки, че хасковлийки спечелиха следващата четвърт, те паднаха с 57:72 точки. За "Монтана" най-резултатна бе Олена Самбурска с 22 точки, Радостина Славова отбеляза 19, а 11 добави Анна Соколан. За "Хасково" с 16 точки се отчете Линдзи Хортбатък. Така с 6 победи и 2 загуби момичетата на Николай Боруков делят първото място с "Левски".

"Очаквах труден мач, не бяхме много убедителни в играта. Изиграхме мача главно тактически. Не съм доволен от играта на някои от състезателките, но в крайна сметка бием с 15 точки. Можехме да затворим мача с по-голям резултат, това само ще е в наша полза. Да се надяваме в следващите мачове да няма такива проблеми"- каза Николай Боруков.

В неделя, 15 декември, "Монтана" приема "Левски". Мачът в зала "Младост" е от 18 часа.

По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна