Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Младенов остава в треньорския щаб на "Ботев"

Снимка: Радио ВИДИН

Кондиционният треньор на "Ботев" /Враца/ Ивайло Младенов е първият сигурен член на треньорския щаб на втородивизионния клуб. Европейският шампион на дълъг скок от Хелзинки през 1994 г. и национален рекордьор в дисциплината /постижението му от 8.33 м. все още не е надминато в България!/ е единственият от предишното спортно-техническо ръководство на "Ботев". Информацията беше потвърдена от старши-треньора Бойко Величков, който допълни, че в момента преговаря с другите си двама помощници:

"Имам пълен картбланш и за селекцията и за щаба да вдземам решенията. Няма да го правя на всяка цена, а ще го обмислям внимателно. Ще се опитам в щаба ми да има баланс между хора като мен, които не са от Враца, и местни специалисти", коментира наставникът на врачани.

Според неофициално потвърдена информация, Величков ще разчита на двама помощници - единият от тях ще готви вратарите, а другият ще се занимава с останалите задачи по тренировките. Имената и на двамата обаче се пазят в тайна.

Бойко Величков допълни, че е разговарял с 13-те футболисти, с които в момента разполага "Ботев" и те са го уверили, че остават твърдо в отбора и през пролетния полусезон. На дневен ред обаче е привличането на поне 10-ина нови играчи, с които да се повиши конкуренцията на всички постове.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени