Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха спортни таланти от Северозапада

Снимка: eurofootball.bg

"Еврофутбол" ще организира трето поредно издание на програмата "Спортни таланти" през следващата 2014 година. Новината бе съобщена на церемонията по закриване на тазгодишната програма. Представени бяха постиженията и резултатите от втората година на програмата, чрез която 24-мата млади спортисти получиха средства за тяхната подготовка, закупуване на екипировка, участия в състезания и тренировъчни лагери. Сред тях са и четирима спортисти от Северозапада.

През тази година видинчанинът Борис Недялков зае първо място едноместен каяк в две дисциплини - 1000 и 2000 метра на състезание за олимпийската селекция, 2-ро място на ЕРГО шампионат, 2-ро място на Първа и Втора селекция за Европейско първенство, 2-ро място на Държавен отборен шампионат и 1-во място на двойка каяк, 2-ро място на 500 м и 2-ро място на двойка каяк с Небойша Закич, Международна регата "Каньо Золтан", 2-ро място на едноместен каяк 5000 м, 1-во място на двойка каяк 1000 м  с Любомир Тодоров и 3-то място на двойка каяк 500 м с Любомир Тодоров, Държавен индивидуален шампионат.

"Искам да поздравя всички спортисти с предстоящите празници, да пожелая успешен сезон догодина и да благодаря за вниманието, което ми обръщахте през година.", каза на церемонията Борис Недялков.

Лекоатлетът Иван Петров от Враца е участник в балкански игри за юноши старша възраст, 2-ро място от ІV мемориал "Цветанка Христова", 1-во място, ДИП за юноши и девойки младша възраст  – 400 м, 2-ро място, ДИП за юноши и девойки младша възраст - 400 м с препятствия, 1-во място,  ДИП за юноши старша възраст – 400 м с препятствия.

 "Искам да кажа, че съм много щастлив от добрите прояви през тази година на всички спортни таланти. Много съм щастлив, че бях одобрен за спортен талант на България. Желая ви весели празници и много спортни успехи.", заяви Иван Петров.

 

 

Спортист № 1 на Мездра Митко Ценов спечели сребърен медал при младежите до 23 г. на Европейското първенство по крос-кънтри в Сърбия, 1-во място на 44-тия Международен турнир "Академик", 2-ро място на Балканско първенство за мъже и жени в зала, гр. Истанбул, Турция, 1-во място и покрит норматив за Европейското първенство за 23-годишни в гр. Тампере, Финландия, 1-во място на 3000 м с препятствия и покрит норматив за Световното първенство в Москва. Подобрен национален рекорд за юноши под 23 години и 4-то място във вечната ранглиста за мъже, 1-во място на Европейското отборно първенство в Дъблин, Ейре, 1-во място и балкански шампион на 3000 м стипълчейз на Балканско първенство за мъже и жени в Стара Загора, 23-то място сред най-добрите в света на Световното първенство за мъже и жени в Москва, Русия.

"Искам да благодаря на фондацията, че ме избраха за втори път да участвам в тази прекрасна инициатива.", каза Митко Ценов.

Награда получи и роденият в Монтана лекоатлет Денис Димитров. Догодина инициативата ще стартира на 6 януари с набиране на документи за участие в конкурса, от който ще бъдат избрани спортистите, които ще получат финансиране. БНР е медиен партньор на инициативата.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна