Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Цветков победи в турнира по тенис на маса в Бърдарски геран

Снимка: www.facebook.com

Петър Цветков от село Бърдарски геран е тазгодишния победител в традиционния турнир по тенис на маса, който се проведе в селото. Негови подгласници са Георги Спасов и Борислав Братолов. Тримата получават право догодина да пътуват за Стар Бешенов, Румъния, където ще участват в международен турнир по тенис на маса.

"Турнирът ще бъде организиран за първи път под егидата на Дружеството на българите в Банат, Румъния, със съдействието на Николае Миркович, председател на дружеството и депутат в румънския парламент и Георги Наков, кмет на домакина- Стар Бешенов", каза за Радио ВИДИН кметът на белослатинското село Светлана Караджова.

Заедно с тримата финалисти ще пътуват и поне още трима резерви, които ще имат шанса да премерят сили в надпреварата. Спортната делегация ще бъде водена от Светлана Караджова.

"Надявам се представител на Бърдарски геран да влезе в челната тройка, за да докаже, че и в родното село може да постигне много, ако тренираш усилено и обичаш спорта"- каза още Светлана Караджова. По всяка вероятност спортното събитие ще се проведе през пролетта на 2014 година, а в него ше участват банатски българи от България, Румъния и Сърбия.

По публикацията работи: Борис Борисов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна