Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболисти на "Бдин" дариха паричните си награди за децата от Дома за медико-социални грижи

Снимка: РАДИО ВИДИН

Домът за медико-социални грижи за деца във Видин получи дарение от 100 лева навръх Ивановден. Сумата е от момчетата, които в края на 2013 година спечелилиха І и ІІ място в коледния турнир на малки врати в зала "Фестивална", Видин. Футболистите решиха да предоставят паричните си награди на Дома. Средствата бяха връчени на директора на Дома д-р Мария Кръстева от Александър Виолинов и Ангел Цолов, които са и футболисти на ОФК "Бдин-1923" Видин.

Ангел Цолов и Александър Виолинов

"Сигурни сме, че макар и малко, парите ще бъдат похарчени за благото на тези деца. От името на целия футболен отбор на "Бдин" обещаваме, че това няма да е последното дарение, което ще направим, защото ни е грижа. Имаме възможност и желание, така че ще помагаме", каза Александър Виолинов.

"Много се радвам и съм обнадеждена, че има такива добри млади хора. Благодаря ви, че сте решили да отделите средства. Ще направим отчет за какво са похарчени. Гарантирам, че до стотинка ще отидат за тези деца. Планираме да купим прясна храна, лакомства и плодове, месо и млечни произведения. Сигурна съм, че децата много ще им се зарадват", така директорът на Дома д-р Мария Кръстева благодари за направения жест.

Футболистите на "Бдин" обещаха, че пак ще помагат финансово, а през пролетта ще дойдат да зарадват децата, като им покажат тънкостите на футболната игра.

По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна