Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" започна подготовка с 26 футболисти

Снимка: Жоро Александров

"Ботев" започна с 26 футболисти подготовката си за новия сезон в "Б" футболна група. Както обеща наставникът Бойко Величков, той даде кратък брифинг преди заниманието, след което с помощниците си Иван Пасков, Венци Иванов и Ивайло Младенов се отправи към тренировъчното игрище зад стадион "Христо Ботев".

Величков призна, че целта му е отборът да изиграе възможно повече мачове в подготовката, тъй като на практика има да изгради изцяло нов отбор.

"Ще се готвим в домашни условия. Ако има промяна на времето, сме разработили варианти къде да продължим тренировките", обобщи наставникът на врачани. Той представи и тримата сигурни нови футболисти – това са Цветомир Валериев, който идва от "Локомотив" /Мездра/, Едоардо Дзита от втория състав на "Болоня" и Йордан Апастолов от "Марек" /Дупница/.

На заниманието дойдоха 12 от досегашните футболисти, като големият отсъстващ беше халфът Васил Велев. Ето какво обясни за отсъствието му Бойко Величков:

"Васил Велев преговаря с гръцки отбор и въпросът с оставането му е отворен. На мен ми трябват хора, които искат да дадат максимума от себе си, а не колебаещи!"

Бойко Величков коментира и казуса с напускането на централния бранител Петър Альошев, за когото се поавиха спекулации, че ще премине в чуждестранен отбор:

"Говорих с него, когато дойдох във Враца и той ми каза, че остава. Вярвам на честната му дума и се надявам, че ако е имал намерение да напуска, е щял да ми го съобщи и на мен".

Старши треньорът на врачани обобщи, че в отбора има много хора на проби, тъй като "Ботев" е бил напуснат от много играчи през последните месеци. Величков обаче допълни, че ще казва имената само на онези, които подпишат договор, а не на такива, които са на проби. Сред новите имена в отбора може да се причисли и халфът Калоян Цветков-Къро, който пропусна първото занимание, тъй като има изпит във ВУЗ. Цветков се завръща в "Ботев", когото напусна преди 4 години.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна