Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца е домакин на държавния личен шампионат по борба за кедети

Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Най-добрите борци на България в класическия стил при кадетите се събират от днес във Враца заради държавния личен шампионат в тази възраст. Според организаторите от местния клуб "Ботев 93", в града под Околчица се очакват между 180 и 200 състезатели от 20 родни клуба. Те ще си оспорват отличията в 10 категории, като схватките ще бъдат на два тепиха в спортната зала на ПМГ "Акад. Иван Ценов" през почивните дни. Главният секретар на федерацията Валентин Савов и националният селекционер на кадетите Петър Тенев ще гледат най-силното състезание при 17-годишните.

Техническата конференция и кантарът за определяне на състава на борците в категориите е днес в зала "Вестител". Схватките започват в събота и неделя от 9 часа, но в залата на ПМГ, като през първия състезателен ден ще се проведат и финалите на 6, а в неделя и на останалите 4 категории.

Домакините от "Ботев 93" смятат да пуснат в надпреварата 16 свои състезатели. Старши треньорът на врачани Юлиян Димитров е спокоен за представянето на своите възпитаници.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна