Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 медала за борците от Враца на шампионата за кадети

Красимир Крумов отляво и Кирил Милов отдясно
Снимка: Жоро Александров

Врачанският клуб по борба "Ботев 93" спечели 7 медала, но остана без титла от държавния личен шампионат в класическия стил за кадети, на който беше домакин от петък до неделя. Мартин Владинов в кат. до 54 кг и Мартин Иванов при 69-килограмовите загубиха схватките за златния медал и се задоволиха със среброто. Цветомир Георгиев /42/, Страхил Николов /50/, Петър Петров и Едуард Евтимов /54/ и Данаил Николов /58/ останаха трети в своите категории и си тръгнаха с бронзови медали.

Въпреки отличията, наставникът на домакините Юлиян Димитров не беше очарован от представянето, като самокритично отбеляза липсата на титла. Съдиите дадоха и две персонални награди – те са за най-техничен състезател – призът взе Кирил Милов /76/ от "Левски". За най-резултатен борец беше определен Класимир Крумов /69/ от "Рилски спортист". През почивните дни на два тепиха в спортната зала на ПМГ "Акад. Иван Ценов" вървяха схватките от ДЛШ за кадети. По мнение на главния секретар на шампионата Петър Лазов форума се е провел в отлична организация и заслужава отлична оценка.

"В първенството участват 166 борци от 25 български клуба. Организацията е чудесна, защото домакините са се постарали. Времето е с нас, защото температурите навън са пролетни. В залата е доста горещо, защото схватките са безкомпромисни", заяви Петър Лазов.

Единственият международен съдия от Враца Ангел Петров се представи на ниво, като нито един от отборите нямаше претенции към отсъжданията му.

Ангел Петров

Новината от последния час обаче не е добра за врачанската борба. От родната федерация изглежда са се отказали от идеята си да докарат националите от мъжкия състав в града под Околчица за предварително обявения лагер. Промяната е наложена от селекционера Армен Назарян, който имал друго виждане за подготовката. Лагерът иначе трябваше да се проведе от 20 януари до 1 февруари в града под Околчица и да помогне на националните борци в класическия стил за участията им в международни турнири в Гърция, Русия и България.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени