Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Партизаните" от Видин с втора титла от 35-тото издание на мемориалния турнир по шах в Макреш

Победителите в 35-тото издание на турнира
Снимка: Евтим Стефанов

Триото /на снимката/ Мирослав Милчев, градски първенец на Видин за 2013 година, Илиян Илиев и Пепи Паскалев завоюваха първото място на 35-тото издание на мемориалния шахматен турнир "17 партизани"- Макреш. На второ място се класира "Бдин" Видин, а трети завършиха шахматистите от "Ботев" Брегово.

"Тази година турнирът може да се похвали с международно участие, благодарение на участието на любителски състав от Калафат, който се класира на второ място сред аматьорите. Първи от любителските състави са "Ботев" Димово, а трети останаха "Вихър" Винарово.", каза за радио ВИДИН председателя на ШК "Найден Войнов" Евтим Стефанов, съорганизатор на любителската надпревара.

Общо 17 отбора успяха да пробият плътната снежна покривка и да участват в култовия турнир, организиран от Община Макреш с подкрепата на Шахматен Клуб "Найден Войнов". Следващото градско първенство на Видин ще бъде на 22 февруари в шахматната школа. От понеделник до сряда от 14 часа в СОУ "Кирил и Методий" - Видин ще се проведат ученическите турнири за областта.

Всичко за турнира и предстоящите прояви на ШК "Найден Войнов" може да чуете в звуковия файл!

По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени