Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мездра е домакин на четири мащабни спортни събития през 2014 година

Снимка: Община Мездра

Четири мащабни спортни събития ще се проведат през 2014 година в Мездра. Те са залегнали в Спортно-туристическия календар, който бе приет на заседанието на Общинските съветници. 

Наред с традиционните ученически игри, зонално първенство по хандбал, турнирите по художествена гимнастика за Детски градини и момичета от 7 до 14 години и плувния курс през лятото, се открояват ХII Републикански шосейни надбягвания, които ще се проведат на 3 март, Държавното първенство по дуатлон / бягане и колоездене/- на 24 май. На 20-21 ноември в село Зверино ще се проведе кръг от Националния шампионат 4Х4 екстрийм, а през декември Мездра е домакин и на уникалния Международния турнир по художествена гимнастика за деца "Коледни звездички".

В спортния календар се открояват и 3 нови спортни събития - турнир по снукър- на 10 и 11 май, турнир по класическа борба на стадиона в село Зверино- през юни и турнир по вдигане от лег и канадска борба, който ще се проведе на 8 ноември.
За втори пореден път ще се проведе и силовата демонстрация за аматьори "ХХХ". За 16 май, пък, по повод Деня на спорта, е  планувано провеждането на смесена лекоатлетическа щафета, турнир по футбол за детските градини и състезание за атлети с умствени затруднения. Всяка година тези събития предизвиква много емоции за деца и родители.

По публикацията работи: Петко Котларски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна