Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Величков: "Ботев" е почти окомплектован, търси се ляв бранител"

Снимка: Жоро Александров: Архив

Двама нови футболисти подписаха договори с "Ботев" Враца - това са Симеон Иванов и Даниел Васев. Те изкараха успешно двуседмични проби в тима. Новината съобщи старши треньорът на врачани Бойко Величков.

Симеон Иванов е на 25 години и играе като защитник. Юноша е на столичния "Левски", като е играл още за отборите на "Райо Валекано" Испания, "Академик" София, "Любимец" и "Витоша" Бистрица. Иванов подписа договор с тима на "Ботев" за една година и половина. Офанзивният халф Даниел Васев е на 19 години и е юноша на "Славия". През есенния полусезон е играл за "Пирин" Гоце Делчев, с когото записа 4 мача в елита. Васев парафира 6-месечен договор с врачанския тим. Той бе сочен за една от най-големите надежди на "Славия", но така и не успя да се реализира при белите. Желанието му в момента е да даде всичко от себе си, за да помогне на "Ботев" да се спаси от изпадане.

В най-скоро време се очаква договор с врачани да подпише и 28-годишният нападател Владислав Романов. Според терньора Бойко Величков, отборът е почти окомплектован, като наставникът изрази съмнения само за левия краен бранител, където юношеският национал Георги Пейчев се представя неубедително. Наставникът не пусна Пейчев в последната контрола срещу "Ботев" Луковит, спечелена от врачани с 4:2, като намекна, че "Пейчев има проблеми от спортно-техническо естество". Показателно за статута на защитника ще е присъствието му в следващата проверка на "Ботев" – в събота срещу ОФК "Ком Берковица. Ако Пейчев отново не влезе в игра, със сигурност това ще е знак за притеснение.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна