Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Колев: "Целта на "Видабаскет" е влизане в шестицата и участие в турнира за Купата на БФБ"

Снимка: РАДИО ВИДИН: Архив

В неделя "Видабаскет" посреща "Дунав" Русе в среща от 12-я кръг на мъжката ни "А" група по баскетбол. Видинчани са 7-ми в класирането с 11 точки и мач по-малко, а русенци са на последната 8-ма позиция със същия точков актив. Стана ясно и датата на отложената среща от 11-я кръг с "Чардафон Орловец" Габрово. Мачът ще се играе на 27 февруари в София, каза за радио ВИДИН треньорът на "Видабаскет" Николай Колев:

"Идеята е да спестим пари, защото едно пътуване до Габрово и обратно ще ни коства много средства. Така улесняваме и тях. Въпреки това БФБ има последната дума за срещата, но се надявам, че ще постигнем консенсус."

Относно предстоящия двубой с "Дунав" Николай Колев каза:

"Това, което ме успокоява, ако мога така да кажа е ниският им процент на стребла и успеваемост, особено от тройката. Така че се надявам в неделя да зарадваме видинската публика с първа победа за сезона, която е и много необходима, тъй като целта ни е да влезем в шестицата, за да можем да участваме в турнира за Купата на БФБ. Два или повече мача за момчетата ще им бъдат само от полза. Имаме проблеми - Теодор Николов е с контузия на едната ръка, Юлиян Колев също няма да може да играе, а пък Ангел Ташков е на ски курс, така че ще ни е трудно, но пък публиката ще е с нас и мисля, че ще се справим. Те пристигат още утре и са планирали една тренировка в зала "Фестивална" за мача, който е неделя от 17 часа."

Всичко, което каза Николай Колев преди срещата в звуковия файл!

По публикацията работи: Борис Борисов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна