Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПГ на Коалиция за България поиска ДПС да се разграничи от изказването на Хюсеин Хафъзов

Снимка: БГНЕС

След заседание на Парламентарната група на Коалиция  за България заместник-председателят на групата Янаки Стоилов поиска ръководството на ДПС да се разграничи от изказването на своя депутат.

Янаки Стоилов заяви, че БСП не приема крайните квалификации:

...които засягат въпроси на националната сигурност. Затова ние очакваме от ръководството на ДПС да каже дали то споделя, или не споделя такъв начин на обяснение, който беше даден.

От своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че цитираните имена от Хафъзов са на български граждани и депутатите не са го разбрали:

Споменатите четири имена са на български граждани. Някои колеги от БСП, както и напусналите пленарната зала, не са разбрали какво стои зад тези имена, разбирате ли? Те затова очакват разграничение от мен. Нека да видят кои са тези имена и тогава да повторят призива си към мен. Аз не мога да се разгранича от Нури Адалъ, защото му дължа признание. Както всички ние дължим признание на този човек, който гни в затворите 24 години, каквато е присъдата срещу всички борци против тоталитаризма и за демокрация.

Лютви Местан посочи, че ДПС няма да прави компромиси по въпросите за европейските ценности и увери, че партията ще продължи усилията си рано или късно да направи възможното предизборните кампании да се водят и на чужд език.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна