Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спартак" (Варна) загуби първия осминафинал за "Чалъндж къп"

"Спартак" (Варна) загуби първия осминафинал за „Чалъндж къп“
Снимка: www.hcspartak.com

"Спартак" (Варна) загуби като домакин първата осминафинална среща от хандбалния турнир "Чалъндж къп" при мъжете. Пред собствена публика българският тим бе победен от финландския "Кокс" с 20:31 гола .

Треньорът на варненци Пенко Златев заложи в началото на мача на Ивайло Костов, Димитър Георгиев, Живко Георгиев, Бранимир Балчев, Пенчо Рачев, Александър Александров и Йордан Димитров.

Двубоят започна равностойно и резултатът се движеше гол за гол до 6-ата минута на срещата. След три изравнявания гостите показаха отлична игра в защита, много добре организирани атаки и успяха да отбележат три безответни гола за 6:3. Домакините пък отбелязаха следващото си попадение след около 6 "сухи" минути. В средата на полувремето резултатът бе 8:5 в полза на финландския тим. Играчите на "Спартак" на три пъти успяха да намалят изоставането си до два гола, но на полувремето домакините изоставаха с 4 гола - 11:15.

Гостите започнаха ударно и след почивката и за пет минути игра вкараха 4 срещу 1 гол и поведоха със 7 гола - 19:12. Хандбалистите на финландския отбор показаха, че са по-класният тим и продължиха да трупат преднина, която малко след средата на второто полувреме стана 10 гола - 24:14. До края на срещата финландските хандбалисти нямаха никакви проблеми и заслужено спечелиха срещата.

Срещата реванш е на 22-ри февруари в Хелзинки (Финландия). 

Президентът на "Спартак" Росен Добрев прие спокойно загубата.

Искахме да победим, но това са ни реалните възможности. Благодаря на момчетата за положените усилия, както и на цялата публика и специално на фенклуба на футболния "Спартак" за подкрепата. До почивката изтървахме 4-5 чисти положения. Ако ги бяхме вкарали, мачът щеше да се развие по друг начин. Допуснахме и много непредизвикани технически грешки. Те обаче ни превъзхождаха с рутина и класни чужденци. Също и във физическо отношение и с ръст. Имаха трима състезатели, които са високи над 2 метра, а средната височина на състава им е 1,95 метра. На нашия отбор му трябва международен игрови опит и се надяваме с годините да го натрупаме и да сме конкурентни на такива съперници.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени