Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б.Т.Р. подготвят нов албум и тръгват на турне в САЩ и Канада

Снимка: facebook.com
Две десетилетия на сцената отбеляза през изминалата година една от най-обичаните български групи – група Б.Т.Р. С поредица, изнесени концерти, а и с нови песни на Б.Т.Р. запомнихме 2013 година.
2014 обаче ще бъде годината, през която ще честваме 20-годишния юбилей на групата. Сред най-интересните събития, с които музикантите ще ни изненадат е предстоящото им турне в Северна Америка, включващо 11 концерта в САЩ (Чикаго, Ню Йорк, Лос Анжелис, Сан Франциско, Лас Вегас) и три в Канада (Торонто, Монреал, Квебек).
Любимият на няколко поколения рокквинтет досега е свирил в Англия, Франция, Германия, Китай и Виетнам. Едновременно с репетициите за специалната концертна програма членовете на Б.Т.Р. подготвят и нов албум, който се очаква да излезе през следващите месеци.
Подробности за обиколката, която ще продължи и на родна земя, както и интересни моменти за дългоочакваната продукция на Б.Т.Р. с нови авторски песни научаваме от Славчо Николов – един от най-изявените български китаристи и член на Б.Т.Р.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна