Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков и Леко: Отлични са отношенията между България и Хърватия

Михаил Миков и Йосип Леко
Снимка: sabor.hr

България и Хърватия имат отлични отношения, които ще се задълбочават в рамките на Евросъюза - това е общото мнение на днешната среща на председателя на българския парламент Михаил Миков с председателя на хърватския Сабор Йосип Леко.

Констатирахме че отношенията между България и Хърватия са много добри, приятелски и партньорски дори. По политиките и темите които ни интересуват имаме общи интереси. Това са процесите в Югоизточна Европа и подкрепата за държавите от региона за членство в ЕС. Другата тема е политиката на открити врати на ЕС, която трябва да бъде продължена, заяви Леко..                                                                      

Михаил Миков отбеляза че Хърватия достойно и заслужено е станала член на ЕС и добави:                                                                                      Сега 

Когато Хърватия достойно и заслужено е член на ЕС се разкриват нови възможности за сътрудничество.Това ни натоварва и с общи отговорности по отношение на формирането на общи позиции по приеманите актове от страна на ЕС.В същото време след приемането на Лисабонския договор това означава обмяната на идеи и практики между националните парламенти на страните от ЕС, както и формирането на общи политики.

Парламентарната ни делегация бе приета от президента Иво Йосипович и от вицепремиера и външен министър Весна Пусич.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени