Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Йовов: Целта пред "Левски" е 20 победи в шампионата

Снимка: БГНЕС

Футболният "Левски" ще преследва 20 победи в остатъка от сезон 2013/2014 в "А" група, обяви спортният директор на тима Христо Йовов. След като представи новите футболисти, той даде повече яснота по селекцията на "сините", за състоянието на играчите и за ситуацията с отстранения от първия отбор Даниел Димов:

За мен успех ще бъдат 20 победи. Това е целта на "Левски". Искаме да спечелим купата и да се класираме възможно най-напред в първенството. Единственото ми притеснение е това, че няма да може да бъде напълно съставен отборът за първия мач. Надявам се това да се случи до началото на плейофите. Повечето футболисти трябва да знаят какво представлява мачът срещу "Славия". Аз също имам сантименти. Надявам се да победим безапелационно в този мач. Няма да ме чуете да го кажа за друг отбор, но специално за този мач се надявам всички момчета да осъзнават какво ни отне "Славия", каза Йовов. Първо, искам да пожелая бързо възстановяване на Тони Огнянов. Той не бива да губи дух. Неговата контузия е проблем за нас, защото мислехме, че сме приключили със селекцията. Сега обаче се отвори дупка по левия фланг и ще бъде привлечен нов футболист, ако се намери такъв.

Качеството на новите футболисти е високо, защото част от тях са добре познати имена в Европа. Трансферът на Божинов в България е огромен успех за "Левски". Ако той беше чужденец, който пристига в България с тази визитка, щеше да има още по-голям отзвук. Надявам се Валери да е оценил това, че "Левски" е много голям клуб и се надявам също така той да помогне на нас, както ние ще го направим за него. Бастос пък е играл на много високо ниво и е печелил титли. Всички тези играчи бяха одобрени от мен и треньорското ръководство, със съгласието на президента. Договорите са краткосрочни, но се надявам те да се почувстват като част от нашето семейство и самите те да пожелаят да продължат договорите си. Нека видят, нека усетят. Смятам, че Валери вече се убеди, че "Левски" си заслужава, добави той. Имахме леки пререкания с Даниел Димов и той ще понесе наказанието си. Това са неща вътре в кухнята на клуба и аз искам да останат там. Не е нищо фатално. Наказанието е две седмици отстраняване от първия отбор. Надявам се той да осъзнава какво е направил и да се завърне скоро в състава. В "Левски" трябва да има дисциплина. Това е много важно, каза още Йовов.

Според директора присъствието на президенти на клубове в Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз е грешно.

Повече подробности можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна