Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КТ "Подкрепа" осигурява субсидирана заетост за млади безработни

Снимка: www.podkrepa.org

Субсидирана заетост на над 400 млади безработни в цялата страна е осигурила през миналата година КТ "Подкрета". Още 30 младежи - юристи, икономисти и архивари ще бъдат наети по схемата "Ново работно място" на програма "Човешки ресурси". В рамките на  година те ще бъдат обучени за преговори по Колективни трудови договори и правни спорове. Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов е участвал в подбора на младежите.

Страхотни деца. Много светли деца. Аз искрено се надявам в рамките на тази година те да не получат по добри предложения, за да завършат цикъла си на оформяне като специалисти, защото признавам си повечето от тях не знаеха кой праг са прекрачили, но това като че ли е в реда на нещата във времената, в които живеем. Ние ще се опитаме след една година да изпратим оттук едни специалисти - много добри, много подготвени, каза Манолов.

Директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов обяви, че  заетост ще получат 2 хиляди младежи на възраст до 29 години. През новия програмен период също ще има подобна схема за заетост.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна