Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровец не може да си влезе в имота заради роми

Имотът на Стойно Зарев
Снимка: Велина Махлебашиева

Повече от четири години роми живеят в къщата на габровец въпреки усилията на собственика да изведе нежеланите обитатели от дома си.

Преди години Стойно Зарев се завърнал от гурбет в Италия и заварил в къщата си многолюдно семейство. Ромите бил приютил за месец братът на собственика. Нежеланите обитатели не само че не си тръгнали след уговореното време, но успели да се регистрират на чуждия адрес, използвайки пропуск в закона. Така фамилията и до днес се разполага в къщата на улица "Перущица" 16, която габровецът купил преди 20 години с намерението да я ремонтира и да живее в нея.

Зарев обясни за "Хоризонт":

Не мога да упреквам никой и в същото време аз съм ощетен. Няколко пъти съм сигнализирал и при кмета съм ходил, и в МВР съм ходил, и съм видял, че в крайна сметка не искат да ми обърнат внимание. Нещата не вървят. Те очакват, едва ли не, аз да се явя в ролята на МВР.

Тъй като имотът е частен, от габровската община обясниха, че не могат да отговарят за него, но са съдействали на собственика. От полицията уточниха, че Стойно Зарев не е подавал жалба при тях. Габровецът е обезверен от действията на институциите и е категоричен, че не иска да води дело, както го съветват, за да влезе в собствения си дом.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна