Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова ще представя България в състезанието от веригата Гран при в Москва

Невяна Владинова ще представя България в състезанието от веригата Гран при в Москва
Снимка: БФХГ

Невяна Владинова ще представя България в състезанието от веригата Гран при по художествена гимнастика в Москва, след като спечели контролното на националния отбор.

Според първоначалните планове на федерацията за руската столица трябваше да пътува Анастасия Киссе, която ще пропусне надпреварата заради травма.

Невяна е много добре. Конкуренцията ще я видим в Москва. От това първо състезание, което направихме в Тарту, аз съм оптимист. Ако Мария Матева можеше да играе и Невяна, мисля, че шансове имат да се борят за осмицата и двете. И следващи години вече, ако Невяна си изпълни всичко по регламент, както й е заложено с композицията, защото сега не го прави, и двете могат да се намесят за медал в многобоя. Има абсолютна смяна в поколенията, силни са им композициите, но трябва да се пазят, коментира президентът на БФХГ Илиана Раева.

Само четири гимнастички се явиха на проверката в зала "Раковски". Съчетанията си освен Невяна Владинова представиха Катрин Тасева, Сара Стайкова и Радина Филипова.

С  контузии освен Киссе са Мария Матева и Кристина Ташева.

Кристина и Мария Матева са с еднакви контузии - пукната и счупена костица на стъпалото. Киссе също е със сериозна контузия. Трябваше да участва на турнира в Москва. От там са се обадили, че е контузена и няма да може да участва. Миналата година пак си изкарахме целия сезон с контузени. Трябва да се пазят, трябва да тренират правилно. Иначе няма как да стане, трябва много да се внимава, заяви Раева.

По време на контролното своите нови съчетания показа националният ансамбъл на България за жени.


Много различни две съчетания, два различни стила, много добра форма за периода, в който се намираме. Харесва ми много. Още може да наситят първата част на съчетанието на бухалки. Харесаха ми много композициите, хубави музики. Топки и ленти много рисковани, много оригинални, много нестандартен стил за български отбор, което много ми харесва, коментира президентът на федерацията.

Ансамбълът за девойки е на лагер, но ще участва в Москва в квалификация за младежките олимпийски игри в Китай.

Тяхната задача е много трудна, но е състезание. Те са добре подготвени. Последният етап на бухалки не съм ги гледала, но съм сигурна, че Камелия Игнатова ще ги подготви добре, каза още Илиана Раева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна