Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители в министерства и хора с добри доходи се возят гратис в столичния транспорт

тролей

Част от гратисчиите в градския транспорт в София са служители на министерства и хора с добри доходи - това е установила проверка на Столичната община. Днес Общинският съвет прие икономическата рамка за 2014-а година за транспортното обслужване с обществен градски транспорт. 

Според съветниците от БСП, има реална опасност Столичният градски транспорт да завърши годината с недостиг от нови 34 милиона лева. 

Нагласени финансови параметри в икономическа рамката за 2014 година на транспортното обслужване на София, видя  общинският съветник от БСП Калоян Паргов:

Пак имаме едно нагласяване на параметрите, включително финансовите, както и километрите, спрямо възможностите на Столична община. Това, което трябва да очакват столичани, са по-големи интервали на наземния градски транспорт, който да компенсира недостига на средства и дано не се окажем прави, че в края на тази година ще имаме нова дупка в транспорта от порядъка на 34 милиона.

Заместник кметът по транспорта Любомир Христов обясни, че общината е предвидила над 23 милиона лева за покриване на евентуални загуби на транспортните оператори през тази година. По думите на столичани, ще получат подобрена транспортна услуга:

Нужен е един много сериозен анализ какви трябва да бъдат въобще цените на транспортните документи в града и какво ще бъде отношението към гратисчиите. Проверките и анализите, които до момента са установени, са хора, които включително са служители на различни министерства и големи компании, тоест не е въпрос на финансова невъзможност, а по скоро е въпрос на отношение и нежелание да се заплаща услугата, която се потребява.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна