Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-председателят на "Атака" е сигнализирал прокуратурата за "протурска, сепаратистка страница" в социална мрежа в интернет

Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов е сигнализирал прокуратурата за "протурска, сепаратистка страница" в социална мрежа в интернет. В сигнала е записано, че страницата има за корица картата на България, като цели територии са маркирани със знамето на Турция. Страницата проповядва, според Чуколов, отцепването на източните части на България и отделянето им в самостоятелна Българо-турска република със столица Бургас.

Междувременно парламентарната група на ГЕРБ изрази в декларация силна тревога от зачестилите опити за изкуствено създаване и нагнетяване на етническо напрежение в последните дни. Според ГЕРБ в реализацията на сценариите с етническата карта участват целенасочено управляващите партии БСП и ДПС и тяхната патерица "Атака".

Поредната провокация от този сценарий е политическото уволнение на директора на училище "Йордан Йовков“ в Гърменското село Рибново Манчо Джуркин, се посочва в декларацията, в която като предизвикал уволнението е посочен, "депутатът-феодал Ахмед Башев".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна