Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят до ГКПП "Лесово" десет години е без акт 16

Снимка: БГНЕС
Десет години след откриването на граничния пункт "Лесово" пътят до него все още няма акт 16 и не е узаконен. В момента е в ход процедурата по обезщетение на собствениците.

От инвеститора на обекта - Агенция "Пътна инфраструктура", е публикувано обявление за стартиране на процедурата по изплащане на обезщетенията на собствениците на засегнати имоти още през октомври миналата година, но в определения тримесечен срок искания не са постъпили. Тъй като предвидените за обезщетения средства не са потърсени, те са преведени в Областната администрация и процедурата сега е прехвърлена в Ямбол.

На обезщетения подлежат собствениците на отчуждени имоти в землищата на селата Лесово, Гранитово и Мелница. Общата предвидена сума е 13 441 лева.

На всички правоимащи са изпратени уведомителни писма с указания за дължимите суми и необходими документи, които трябва да се представят в Областна администрация, съобщи областният управител Николай Пенев:

Аз лично не мисля, че тази процедура може да се изведе до край, тъй като за такива маломерни парчета, в резултат на големия брой наследници, се получават някакви стотинки - по 80, по 50 стотинки. Хората не живеят близко и просто е невъзможно това да се осъществи.

Срокът за поискване на обезщетенията е три месеца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна