Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терзиева иска от колегите си в правителството да одобрят отмяната на Закона за публично-частното партньорство

Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще поиска от колегите си в правителството да одобрят отмяната на Закона за публично-частното партньорство. Мотивите си Терзиева изложи вчера пред кореспондента на БНР в Бургас:

Макар и да отговаря на общите изисквания на Европейската комисия, този закон е неработещ. Той създава само допълнителни пречки пред бизнеса и пред общините. Мога да кажа в прав текст, че този Закон създаде една допълнителна процедура, която абсолютно нямаше как да се изпълни.

ГЕРБ защити Закона, приет преди по-малко от година. Предшественичката на Терзиева в регионалното министерство, Лиляна Павлова, призна, че са нужни промени в текстовете, но предупреди, че отмяната на целия Закон ще създаде предпоставки за корупция:

Ако отпадне Законът, това ще означава, че общината може без процедура, без конкурс утре да каже: "Ами всъщност ние имаме този, да кажем, пазар, ще го отдаваме на частен инвеститор да го стопанисва от наше име. Избираме си този, защото този най-много ни харесва. Каква цена дава той, няма значение, важното е, че той е проявил желание и ние го харесваме - значи го взимаме".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна