Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкрита е престъпна група, подготвяла отвличането на сътрудничка на пловдивски бизнесмен

Разкрита е престъпна група, подготвяла отвличането на сътрудничка на пловдивски бизнесмен. Организаторите на похищението се готвели да поискат откуп от 750 хиляди лева. Двама души, които са задържани за 72 часа, а останалите са разпитани като свидетели.

Подготовката за отвличането е продължила няколко месеца - от септември до януари тази година. Първоначално са били арестувани петима души, за трима от които е било сигурно, че са подготвяли нападението, следейки пловдивския бизнесмен и сътрудничката му. Единият от тях сам се е отказал от участие в замисленото престъпление и е съдействал активно на разследването. Така криминалистите са достигнали до 4 адреса във Варна и Костенец. Иззет е автомобил, с който е било планирано да бъде извършено отвличането, пистолет и патрони. Двамата обвиняеми - единият на 26 години от Гълъбово, а другият на 21-на години от Костенец са се снабдили и с маски за лице, и с електрошокова палка.

Утре спрямо тях в Пловдивския окръжен съд ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Двамата са направили самопризнания. Те са осъждани няколкократно за кражби. Спрямо единия и в момента се води разследване за извършен грабеж.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна